Nyheter & Trender

 


Nyheter & Trender


Var är vardagen?

När neonfärgerna drar sig tillbaka till förmån för naturfärger, päls och murriga vinterfärger så tappar man inte modet i London: istället blir det fest i vardagen – både för barn och vuxna! Med svart, silver, pälsdetaljer och paljetter kastar sig storstaden in i julruschen och man anar en längtan efter nyårsfirandet som man med glädje tar med sig till jobbet.

Mitt i julruschen har nu ”fest på jobbet”-trenden slagit fullt ut i London, berättar Unibrands designer Annica Solenhöjd, som just kommit tillbaka från en trendresa till Storbritanniens huvudstad: glitter, paljetter och blanka tyger syns överallt. Det är givetvis extra roligt att klä upp sig till jul, men trenden är väl synlig även i vardagen, där aftonväskan är den just nu hetaste accessoaren. Färgerna följer givetvis med och svart och silver kantar vardagsplaggen.

- Man ser många pälsdetaljer och inte bara på kragar och mössor, utan även på t.ex. väskor, säger Annica och fortsätter: stickat är också inne, hela vägen från ”norra ishavet” med lusekoftor och islandströjor till klassiskt flätstickat. Med dessa plagg kommer givetvis rött, blått, vitt och självklart offwhite med på färgkartan.


Silkesfransar och nitar

En annan detalj som syns är fransarna, gärna i silke, både på festligare och vardagligare plagg. För även om festen tagit över vardagen så går det att hitta det man i Norden kanske mer kallar vardagsplagg, men nu längst in i butikerna. Här har det inte hänt särskilt mycket och man hittar skinnjackor och manchester på hyllor och klädstänger.

- Trenden med nitar håller i sig på både jeans, toppar, väskor och skor, säger Annica, och framför allt skorna hänger med i trenden och smyckas med paljetter och fräcka detaljer. Annars är Uggs helt rätt i London - om man inte har Dr Martens, som alltid är ett alternativ i London, men kanske än mer framträdande i år.


Västar i dun och päls

På ytterklädesfronten är jackorna ganska oförändrade med parkas och dunjackor och -kappor. Västar i både dun och lightpadded har stigit fram, liksom modeller i päls och naturfärger. Naturinslaget är genomgående och det tycks som att neonfärgerna dragit sig tillbaka till sportplaggen: ska man nämna några färger från London är det kanske buteljgrönt och vinrött.

- Mitt specialområde är ju barnkläder och där ser man att de följer vuxenmodet in i festtrenden, men på barnens speciella vis: istället för riktiga paljetter och nitar, som kan vara ganska obekväma, så trycker man dit dekorationen på plagget, för det ska ju vara skönt att ha på sig också! säger Annica. Och så får man givetvis lägga till fler färger än bara svart och silver, vilket gör det hela mycket roligare!

Regent street växer

London är bra att trenda i, tycker Annica, eftersom modetrenderna är tydliga och utbudet brett. Hon tipsar också om att Regent Street växer mer för var gång hon är där – butikernas utbud ligger ofta väldigt nära de förfrågningar på designer hon får på sitt bord, varför det lönar sig att ta en titt där!